Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Замесиха Софка в онлайн измама

отпечатай новината

12.08.2020 16:02 | Видян 1112 пъти

Замесиха Софка в онлайн измама

За интернет шашма с името на Софи Маринова алармира самата тя.

Изпълнителката посочи няколко фалшиви страници, от които със снимки и съобщения от нейно име се организират различни игри. "Скъпи фенове и приятели, това е измама", написа Софи с инстаграм профила си и приложи 3 факсимилета от различни фейсбук страници. В едната е ползвано фото на певицата с нейна фенка и друга снимка с пачка банкноти.

Неизвестният автор иска хората да споделят публикацията, като обещава, че 10 минути след това ще им бъдат изпратени пари. Подобна е и друга шашма, в която се предлага награда за такива, които никога преди не са печелили. В един от фалшивите профили се обещават дори къща и кола на наивниците, а от кандидатите се иска да въведат месец на раждане. Възможно е след това да трябва да посочат и други сведения за себе си.

Преди две години Софи пак се оплака от злоупотреба с името й. Тя съобщи, че измамник, който се представя за нея, търси пари и телефони в социалните мрежи. Тогава тя не разполагала с лични профили във Фейсбук и Инстаграм. Човекът дори се бил свързал с колегите на Софка - Галена, Джордан и рапъра 100 Кила. Именно те й звъннали да я предупредят какво се случва зад гърба й.

В последните години много звезди бяха забъркани в интернет измами. Само преди месец бе разкрито, че Лили Иванова участва във фалшива реклама на таблетки за отслабване. Певицата е ползвана за рекламно лице на уж билкови таблетки за плосък корем. Самата Лили дори не знае за това.

Дни по-рано Рут Колева алармира за схема с нейни лични документи. Измамници споделили снимка на шофьорската й книжка с текст: "Издаване на шофьорски книжки и дипломи. Документите се издават чрез КАТ и учебните заведения и са напълно легитимни.". Престъпната схема разкри самата Рут, пише България днес.    

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !