Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Мисис България строи култрен мост между България и Украйна

отпечатай новината

14.08.2020 13:01 | Видян 1008 пъти

Мисис България строи култрен мост между България и Украйна

Мисис България Д-р Полина Паньова се срещна с посланика на Украйна в България Виталий Москаленко, а поводът бе международният проект „Мост на културата-мост на дружбата“. Красавицата, която е носителка на престижните титли Mrs. Transcontinental и MRS Bulgaria Transcontinental 2018 от една година работи по този проект, чиято идея е да сближи и популяризира двете страни и най-вече чрез културата.

В Бургас д-р Паньова представи пред делегация от Украйна проекта и идеите си за реализацията му в България. „Вложих много енергия в това начинание, защото съм свързана с Украйна – учила съм там, живях дъги години в тази страна, там се омъжих и родих двамата си прекрасни сина пак там. Връщайки се в любимата си родина, реших да популяризирам украинската култура, която също като българската е с изключително богато и вълнуващо минало, както и впечатляващо настояще.

Ще ми се и в Украйна да научат повече за нас като народ“, споделя д-р Полина Паньова. Тази идея е посрещната с огромна радост от много популярни личности от различни сфери на културния и обществен живот в Украйна. Специално за проекта те заснемат фотосесия, като на дланта на едната си ръка са изрисували украинското знаме, а на другата длан българското. „За човешкия дух няма граници, бариери и ограничения. Политиката няма никакво значение, когато става дума за изкуство, красота, изящество.

Искам аз да начертая този мост между двете страни. За съжаление в България доста от популярните личности поставиха финансови условия, за да се включат в проекта, което е много тъжно. Хубавата новина е, че хора като легендарния журналист Емил Розов, проф. Любомир Стойков, народната певица от Ансамбъл „Филип Кутев“ Радостина Йовкова, Мисис България Мариана Маринова приеха с радост поканата ми“, категорична е миската.

През есента д-р Полина Паньова планира организирането на изложба, на която ще се съберат популярните личности от двете държави, подкрепили идеята „Мост на културата-мост на дружбата“. Във връзка с пандемичната обстановка в цял свят, все още не е уточнено мястото и дата на провеждането на този форум. Това ще е второто му издание, след като вече бе реализирано между Украйна и Грузия.

Източник: Monitor





автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !