Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Ексшеф в СДВР:Ето нарушенията на майката от Ситняково

отпечатай новината

20.08.2020 09:23 | Видян 1123 пъти

Ексшеф в СДВР:Ето нарушенията на майката от Ситняково

Генерал Валери Григоров - бивш шеф на „Гранична полиция“ и дългогодишен началник на „Охранителната полиция“ в СДВР коментира пред "Хоризонт" инцидента пред Румънското посолство:
    
„Водачът, в условията на член 20 от Закона за движение по пътищата, е длъжен да съобрази пътните условия, метеорологичните условия и всички онези фактори, които влияят върху безопасността за движение на автомобила. Водачът на моторно превозно средство е извършил редица нарушения, с които е допуснал да влезе в кръстовището и в множеството от хора. Оттам трябва да се започне казусът…

Другата гледна точка е това, че МВР е длъжно, съгласно член 14 алинея 1 точка 5 от Закона за МВР да осигури охрана на обществен ред на всички мероприятия, които са на обществено място и особено на мероприятия, които са със събиране на множество хора. Това е нещо, което МВР очевидно не забелязва, не прави и то е тенденция. Това поведение на бездействие от страна на МВР е обяснимо само и единствено с това, че те много политически започват изборно да предприемат конкретни действия“.

Според Григоров във ведомството „са били длъжни да знаят“ за протеста пред Румънското посолство, защото, по закон, от МВР са длъжни да охраняват обществен ред при провеждане на масови мероприятия:

„Там не се казва дали масовите мероприятия са санкционирани или несанкционирани. Щом са на публично място, те са длъжни да го направят“.

„В такъв случай, като не са им известни наркодилърите, затова ли ги подминават в кварталите „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Модерно предградие“? Защото би следвало наркодилърите да им се обадят, да знаят че ще разпространяват наркотици и едва тогава трябва да приемат действия по тяхното задържане?“.

"Мога да ви кажа много точно, че в първите дни на протестите те (СДВР) подходиха много сериозно, ангажиращо, дори с много тежко полицейско въоръжение и жандармерийско въоръжение, което не беше необходимо в този обем.

В един следващ момент, когато от политическото и държавното ръководство осъзнаха, че протестите се задълбочават, в стремежа си да свалят напрежението, те изтеглиха полицейските сили и по този начин създадоха условия, с които създадоха възможност за конфронтиране на протестиращите с антипротестиращите граждани.

Целта е една единствена – да бъде допуснато масово сбиване и това да бъде добрият повод на МВР да се възползва и да неутрализира палатковите лагери. Когато хората се бият на улицата, държавното ръководство е спокойно".

Григоров заяви, че е част от протестиращите и е ежедневно на площадите. Според него е видимо „как добре инструктирани хора идват с една-единствена цел - създаване на провокации и създаване на условия за сблъсък между отделни граждани“.

Григоров категоризира „Делта гард“ като „една от толерираните фирми, която е изпълнявала много конкретни шпиц задачи, възможни от политическото ръководство на МВР и от Делян Славчев Пеевски. Тази фирма се появява само там, където има конкретни бизнес интереси“.

Той попита и защо не е започнато разследване срещу началника на РУ-Дупница, неизпънил решение на ЧСИ, за да бъде въведен във владение собственикът на завода за асансьори в града.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !