Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Крещях, че съм журналист, става въпрос за полицейски произвол: Битият Кенаров

отпечатай новината

04.09.2020 09:15 | Видян 1373 пъти

Крещях, че съм журналист, става въпрос за полицейски произвол: Битият Кенаров

„Крещях, че съм журналист. Хвърлиха ме на земята, камерата ми излетя настрани. Двама души стъпиха върху мен. Казах им, че се задушавам. Друг полицай започна да ме рита.

След известно време ми сложиха белезници. Часове наред стоях така. Единият от полицаите видя моята журналистическа карта. Показа я на свой началник и нищо не се случи. Те много добре знаеха, че съм журналист. Става въпрос за полицейски произвол“, заяви един от битите журналисти Димитър Кенаров по време на протеста на 2 септември.

Той е бил задържан, докато снимал протестите на Ларгото. Сред арестуваните беше и съпредседателят на „Зелено движение“ Борислав Сандов. В предаването „Тази сутрин“ на бТВ двамата разказаха за събитията от размирната вечер. Кенаров обясни, че към 22:00 ч. на 2 септември, когато се е нагнетило напрежението и полицията е започнала да разчиства Ларгото от хора, той е снимал и е бил притиснат към стената на Президентството.

Кенаров уточни, че не е участвал в протестите и е бил там като журналист. По думите му не са били предявени обвинения към него и няма обяснение за задържането му. Борислав Сандов разказа, че е станал свидетел на брутална полицейска агресия.

По думите му проблемът е държавен, защото България потъпква човешки права. Той обясни, че в съставения му акт пише, че е ритал и скачал върху полицейски служители и беше категоричен, че условията при ареста му са били незаконни. „България ерозира по отношение на демокрацията и човешките права. Затова е нужен ремонт“, добави Борислав Сандов пред бТВ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !