Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Изкуствен интелект за руските влакове

отпечатай новината

09.09.2020 17:22 | Видян 1002 пъти

Изкуствен интелект за руските влакове

По информация на ТАСС, които цитират представители на компанията Cognitive Pilot, тази технология трябва да сведе до минимум броя на произшествията поради човешкия фактор и не се използва никъде по света.

Според директора на компанията Олга Ускова, 10 локомотива с изкуствен интелект са изпратени за изпитания в Руските железници, а сега е в ход един от етапите на тестване за сертифициране на продукта.

Локомотивите са оборудвани с комплекс от системи, които, използвайки техническо зрение, могат да откриват обекти на релсите, включително други влакове, стрелки, коловози, хора, светофари.

Те могат да направят оценка на ситуацията, да предупредят машиниста за опасността и при липса на реакция да вземат решения сами. Тестването и промишленото одобрение трябва да бъдат завършени през есента на 2020 година.

Ако това се случи, Русия може да стане първата държава, която адаптира невронните мрежи и визията си за намаляване на произшествията в железопътния транспорт. И европейските транспортни компании вече се интересуват от тази технология, предаде Факти.бг.

Виж видео ТУК !

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !