Разединените звезди в Hell's Kitchen...

Разединеният отбор на Златните в Hell's Kitchen остава в...

Албена Михова с драматична съдба

Тази събота (27 април) от 17:00 ч. по bTV в студиото на...

Отиде си бащата на регето Тутс Хибърт

отпечатай новината

14.09.2020 18:05 | Видян 882 пъти

Отиде си бащата на регето Тутс Хибърт

Тутс Хибърт, наричан често бащата на регето, издъхна на 77 години със съмнения, че е бил заразен с COVID-19, съобщи БТА.

Тутс стана световно известен с групата си Toots and the Maytals, а сп. „Ролинг Стоун“ го нареди сред 100-те най-велики музиканти на целия свят. Медиите в Ямайка съобщиха, че Фредерик Натаниъл Хибърт, както са истинските имена на музиканта, е бил заразен с COVID-19. Но това засега няма официално потвърждение. Тутс е бил в кома близо десет дни в болница в столицата на Ямайка Кингстън. Резултатът от теста за COVID-19 още не е излязъл и затова няма официално потвърждение.

През 1968 г. Тутс и групата му издават сингъла Do the Reggay, който се отличава от стила ска и се смятат за първата истинска реге песен. От нея идва и името на стила, който после на английски започва да се изписва като reggae. Така Тутс получава и прозвището баща та регето, дадено му още от Боб Марли през 1970-те години.

Сред другите големи хитове на Тутс са Pressure Drop', Monkey Man, Funky Kingston. През 2005 г. сборният албум с най-големите хитове на Тутс True Love спечели наградата „Грами“.

Снимка: уикипедия


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !