Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Green Day с европейско турне

отпечатай новината

15.05.2009 13:00 | Видян 3119 пъти

Green Day с европейско турне

Носителите на Грами Green Day се готвят за първото си Европейско турне от 2005 г. насам, което стартира на 28 септември 2009 г. в Лисабон, Португалия. Турнето, което ще започне веднага след като бандата приключи с първия етап от турнето в Северна Америка, ще прекоси Европа през есента и ще завърши с концерт в Торино, Италия на 12 ноември.

Green Day потеглят на турне в подкрепа на техния дългоочакван осми студиен албум 21st Century Breakdown, чиято световна премиера е на 15 май 2009 г. Фронтменът Billie Joe Armstrong, басистът Mike Dirnt и барабанистът Tre Cool  работят по този проект от началото на 2006 г.  с продуцентът Butch Vig (Nirvana, Smashing Pumpkins). Първият сингъл от него "Know Your Enemy" влезе в радио ефира на 16 април, а световната премиера на видеоклипа към него се състоя на 21 април и включваше международните канали на MTV и VH1.

Green Day наскоро представиха целия албум със серия шеметни клубни участия в района на California Bay. Американското списание Rolling Stone в статия за концерта на бандата в Oakland's Fox Theater коментира, че момчетата, придружени от китаристите Jason White и Jeff Matika и кейбордистът Jason Freese, представят в лицето на 21st Century Breakdown класически рок мелодии, които са солиден тласък за съвременната пънк култура, както и че албумът е „рок опера в която рокът води”. „21st Century Breakdown най-добрият албум на Green Day до момента”, заключава авторът: „Във Fox момчетата доказаха, че рок операта може да бъде толкова пънк, колкото и Clash 45”.

21st Century Breakdown е първият албум на бандата след 2004 г. За American Idiot момчетата грабнаха две награди Грами, албумът достигна номер 1 в чартовете на девет държави, включително Щатите, Канада, Великобритания, Ирландия и Австралия, прекара шест седмици на върха на Европейската класация, изстреля пет тотални хит сингъла и продаде повече от 12,000,000 копия в световен мащаб. Уникалният нов албум 21st Century Breakdown търсете в търговската мрежа и у нас от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International за България.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !