Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Едно интимно пътешествие с Дейвид Гарет

отпечатай новината

15.10.2020 16:41 | Видян 910 пъти

Едно интимно пътешествие с Дейвид Гарет

Всеки един от нас си има свой малък свят, който рядко открехва за другите. С новия си музикален проект големият виртуоз Дейвит Гарет обаче е решил да остави вратата към тази интимна вселена широко отворена, отправяйки своеобразна покана за едно задушевно пътешествие през любимите саундтрак мелодии на собствения си живот.

Носещ красноречивото заглавие на класическата, рок и поп музика е вероятно най-личният от всички, които досега е издавал. По думите на самия артист той включва изпълнения на песни и произведения, които носят специален смисъл за неговия житейския път. "Сърцето ми бие в ритъма на песните от албума, защото съм силно свързан с всяка една от тях. Пазя по нещо от всяка завинаги в сърцето си", споделя майсторът на цигулката.

Целият проект е изключително разнообразен

Изпълнен както с класики като Бетовен и Моцарт, така и с модерно звучене като песни на Metallica (Enter Sandman) и Michael Jackson (Thriller) в типичния за Гарет стил, Alive – My Soundtrack ще донесе на феновете нова доза енергия и звучене. А творбата, която Гарет поставя на първо място и която дава „първоначалната искра за целия албум“, е класиката на легендите Bee Gees: Stayin' Alive.

Музикантът обаче не спира да изненадва меломаните и в албума е включил уникална версия на хитовото изпълнение на Фарел Уилямс – Happy, каквато до този момент никога не е създавана. "Песните са 23 и беше изключително трудно да направя финалната селекция. "Един от последните записи беше към Happy на Pharrell Williams. Резултатът е уникален и Happy е песен, която никога не е изпълнявана и записвана по този начин!", отбелязва още.

Но освен да представя личната си музикална колекция с любима музика, той я комбинира с много различни и специални спомени и моменти от детството му, както например в песента Dance Of The Knights. "Бях много малък, на 4 или 5. Още преди да започна да свиря на цигулка, любимата колекция на майка ми в комбинация с този балетен шедьовър категорично ме плениха", признава той.

Любопитно е, че работата по проекта напълно съвпада с голямата изолация в началото на годината вследствие на пандемията от COVID-19. Докато много от нас се чудеха какво да правят с прекомерните количества свободно време, Гарет взима безкомпромисното решение да го използва изцяло в името на творчеството си.

Без много разсейване и чудене в кое студио да записва, той се отправя към собствената си музикална работилница. Така в уютните условия на дома си модерният класик се потапя в креативен труд заедно с дългогодишния продуцент и китарист Франк ван дер Хайден.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !