Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Какво е Културата на отричането, как поражда разединение и език на омразата

отпечатай новината

05.10.2020 10:11 | Видян 1179 пъти

Какво е Културата на отричането, как поражда разединение и език на омразата

Какво е Културата на отричането, която е толкова модна напоследък с английското си название Cancel Culture? Какво кара хората да се обединяват срещу други хора и как това сдружаване с цел... разединение поражда различни видове хейт - език на омразата? Какво приемаме за насилие и колко голяма е крачката от вербалната до физическата агресия?

А какво може да ни спре да я направим? Засилват ли се тези тенденции в обществата по света и у нас покрай кризата с коронавируса и всеобщото заключване в карантина и с вълната от протести? Как олимпизмът помага да преодолеем култа към известността, прави отбори дори в индивидуалните занимания, предпазва от зависимостите и с какво още може да бъде полезен на младите хора да преодолеят духовните предизвикателства на деня?

Това бяха част от темите в дискусиите на представители на Сдружение Екопрограма с ученици от Професионалната гимназия по електротехника и автоматика в София, проведени в края на миналата седмица с близо 100 тийнейджъри в елитното училище.

Участниците получиха също наръчник и брошури по темата и утре ще имат възможността да приложат наученото в занимания по фехтовка - спорт, където агресията е контролирана със светкавична реакция на мисълта, а по-силният не винаги побеждава.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !