Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Столичната библиотека на 92 години

отпечатай новината

22.10.2020 10:36 | Видян 1423 пъти

Столичната библиотека на 92 години

Библиотеката на София отбелязва 92 годишнината си с „Поезия без карантина“ на живо, с реновирани читателски зони за заемане на книги, документални изложби с най новите уникални попълнения от средата на XIX в.във фонда на библиотеката и Клуб за научно популярна литература „Красива наука в библиотеката“.

На 24 октомври 2020 г. една от най - старите култови културни институции в София - Столичната библиотека навършва 92 години от създаването си. Най - голямата публична библиотека в страната е с фонд над 1 милион и 200 хил. книги, с над 63 хил. читатели и най-богатия документално-информационен архив за историята и развитието на София.

Тя разполага с 3 филиала, най - големия Център за детска литература, първия в България Библиобус, иновационен Дигитален център, с достъп до електронния й каталог с 250 хил. тома книги, до български и чужди дигитални ресурси, мобилна версия на сайта, Wi Fi зона, образователни услуги, достъпни и за хора с увреждания.

Въпреки изпитанията, пред които бяха изправени всички културни инсти-тути в страната заради извънредното положение и Ковид пандемията, Библиотеката на София от началото на 2020 г. досега има 210 хил. посещения, 230 хил. заети книги и 10 хиляди нови читатели.

Благодарим на всички наши читатели за доверието и предаността към нашата духовна кауза и каним на 23 октомври, петък, столичани и гости на София да споделят с нас инициативите, включени в празничната ни програма.

„Поезия без карантина“ на живо - четене на любими поети на пл. Славейков

През пролетта, когато всички библиотеки в страната бяха затворени заради извънредното положение, Столичната библиотека се обърна към едни от най-изявените български поети да споделят свои най-нови или емблематични творби, както и послания, с читателската аудитория в онлайн инициативата „Поезия без карантина".

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !