Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Китари на Еди Ван Хален отиват на търг

отпечатай новината

22.10.2020 13:20 | Видян 1005 пъти

Китари на Еди Ван Хален отиват на търг

Две китари на покойната рок звезда Еди Ван Хален ще бъдат дадени на търг.

За тях ще можем да наддаваме на събитието Icons & Idols Trilogy: Rock 'N' Roll, което ще се проведе в две поредни вечери на 4-ти и 5-ти декември.

Изложените инструменти са оценени на приблизително 40 000 и 80 000 щатски долара. Единият от тях е електрическата EVH Charvel Art Series от 2004-а, а другият е китара с червена, бяла и черна ивица. Освен че са били собственост на легендата и че той самият е свирил на тях, Еди Ван Хален е участвал частично и в тяхното проектиране.

„За нас е чест да включим в търга две емблематични китари от неговата блестяща кариера. Еди Ван Хален беше един от най-големите и най-надарените китаристи в рока“, каза Дарън Жулиън, главен изпълнителен директор на Julien’s Auctions.

В аукциона ще бъдат включени и 700 артефакти и сувенири на големи имена в музиката като Кърт Кобейн, Принс, Елвис Пресли, Бийтълс, Мадона, Майкъл Джексън, Джони Кеш, Джим Морисън, Дейвид Боуи, Guns N 'Roses, Боб Марли, Елтън Джон, Уитни Хюстън и много други.

Припомняме, че знаменитият китарист загуби битката с рака на гърлото на 6 октомври след повече от десетилетие борба. Смятан за един от най-великите рок китаристи живели някога, той е поставен на 8-о място в класацията на сп. Rolling Stone и на 4-то място в класацията на сп. Total Guitar на 100-те най-велики китаристи за всички времена.

Снимка: АП/БТА

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !