Принцеса София и принц Карл от Швеция...

Коронавирусът застигна и шведското кралско семейство....

В памент на Марадона

26 ноември е тъжен ден за световния футбол. Хора от цял...

Изкуствен интелект намира грешки в строежи

отпечатай новината

27.10.2020 17:29 | Видян 317 пъти

Изкуствен интелект намира грешки в строежи

Докато световната технологична общност спори къде, кога и доколко може да впрегне в работа изкуствения разум, през последните дни две инициативи показаха как умните алгоритми могат да бъдат действително полезни и то още днес, съобщава technews.bg.

В САЩ бе даден ход на проект, в който изкуствен разум ще изнамира остарелите и неадекватни закони, наредби и друг нормативни текстове. В Европа изкуствен разум бе „нает” да следи за грешки по големите строежи, спестявайки време и пари на инвеститорите.

Службата за управление и бюджет при Белия дом обяви наскоро, че федералните агенции ще започнат да използват изкуствен интелект (AI), за да откриват и коригират остарелите, излишни или неадекватни наредби и норми от правителствените разпоредби.

Нововъведението е продължение на инициатива от 2019 г., която използва алгоритми за машинно самообучение и обработка на естествен език в Министерството на здравеопазването и социалните услуги. Тестовете тогава установиха стотици технически грешки и остарели изисквания в правилниците на агенцията. Сред тях дори имаше такива, които задължават служителите да изпращат материалите по факс.

Службата за управление и бюджет заяви, че всички федерални агенции ще бъдат насърчавани да актуализират разпоредбите, с които боравят, с помощта на AI. Няколко агенции вече са се съгласили да го направят. Сред тях са отделите „Транспорт”, „Земеделие”, „Труд” и „Вътрешни работи”.

През последните четири години броят на страниците във федералните разпоредби се върти около 185 000. Директорът на Службата за управление и бюджет при Белия дом Ръсел Воут каза, че усилията за въвеждане на изкуствен интелект ще помогнат на агенциите да „актуализират регулаторния кодекс, белязан от десетилетия на пренебрежение и липса на реформи”.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !