Принцеса София и принц Карл от Швеция...

Коронавирусът застигна и шведското кралско семейство....

В памент на Марадона

26 ноември е тъжен ден за световния футбол. Хора от цял...

Борисов иска от ЕС имунитет срещу прокурорски разследвания за ваксини

отпечатай новината

30.10.2020 09:15 | Видян 1034 пъти

 Борисов иска от ЕС имунитет срещу прокурорски разследвания за ваксини

Малко преди онлайн срещата тази вечер на европейските лидери за обсъждане на общ подход към ваксините премиерът Бойко Борисов съобщи във "Фейсбук" какво ще настоява пред колегите си. Намиращият се под домашно лечение премиер първо се оплака, че се налага вече сам да си излъчва в социалните мрежи изявленията, явно имайки предвид, че е изолиран и няма кой да го снима и да качва клиповете, предаде Сега.

След което разви тезата си. Първо - че той отдавна е казвал по време на срещите на Европейския съвет, че трябва да има единен протокол срещу коронавируса, а лидерите на другите страни чак сега стигнали до този извод. И второ - че ще иска ЕС да гласува държавните ръководители да имат имунитет срещу бъдещи прокурорски разследвания, при условие, че купените ваксини хартисат, а не може да бъдат препродадени.

Ето и цялото изявление на Борисов:  

"Наложи се да се обучавам сам да си се отразявам, но пък днеска имах възможност да... Бяха ми подготвили материали за Испания, Белгия, Великобритания - за всички държави членки - какви мерки са взели, какви са им загубите. И сега и колегите от Европейския съвет, това което изнасят...

ВИЖ ВИДЕО ТУК
!

За мое съжаление, отново съм много лош пророк, но съвестта ми е чиста, защото няколко съвета подред настоявах да направим това, което правим в момента онлайн. А тогава бяхме на живо в Брюксел. Има много теми, които ме притесняват, защото отново се говори, че едва ли не сме били изненадани.

А всички ние знаехме, че това ще се случи и затова настоявах - за единен медицински протокол, за бързи тестове, солидарност, достъп до ваксините справедлив. Но и до начина, по който се пазарят тези ваксини, защото в този момент нещо, което много ме притеснява е, че купуваме малко котки в чували.

Ваксини, които са на стойност около 300 млн. (не е ясно лева или евро), за някои от тях са необходими фризери, тъй като се съхраняват при минус 70, минус 80 градуса Целзий. И това означава да се закупуват фризери, да се съхраняват, да се разнасят. Договорите не дават възможност да се препродават след това (ваксините) на трети страни, а


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !