Смях: Директна връзка от автобуса към...

Смях: Директна връзка от автобуса към метрото.

Да се тревожиш е като да изплащаш...

Да се тревожиш е като да изплащаш дълг, който всъщност...

Великият Ален Делон стана на 85

отпечатай новината

09.11.2020 16:55 | Видян 1411 пъти

Великият Ален Делон стана на 85

Ален Делон – френският актьор с изключителна световна кариера в киното и театъра, известен и с бурния си живот, вчера навърши 85 години.

Делон се превръща в легенда в седмото изкуство благодарение на своя чар, подплатен с немалка доза арогантност, и огромен талант, който мнозина с десетилетия отказват да му признаят. До днес той остава идеал за мъжка красота, като името му дори става нарицателно.

"Бях програмиран за успеха, но не и за щастието", заявява преди време Ален Делон, който се е снимал в над 100 филма. Сред тях са ленти на Жан-Пиер Мелвил, Лукино Висконти, Микеланджело Антониони, Джоузеф Лоузи, Жан-Люк Годар, Луи Мал.

Освен актьор, Делон е продуцент на трийсетина пълнометражни филма, бизнесмен и колекционер на произведения на изкуството. Той твърди, че известността не му е позволила да живее като другите хора.

Ален Делон не крие, че е обичал славата, преди да се отврати от нея. Актьорът споделя, че жените в живота му – Роми Шнайдер, първата му съпруга Натали, Мирей Дарк и Розали ван Бремен, са го мотивирали да бъде онова, което е, да направи това, което е трябвало да стори.

Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 г. в Со в района на Париж. Той има трудно детство след развода на родителите му

През 1957 г. дебютира като актьор в киното във филма "Когато в това е замесена жена" на Ив Алегре.
Впоследствие се снима във филми на известни режисьори, като "Под яркото слънце" на Рене Клеман. "Роко и неговите братя" и "Гепардът" на Лукино Висконти са два от най-хубавите филми в актьорската му кариера.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !