Отложиха концерта на Сибел Джан

Концертът на легендарната певица Сибел Джан, предвиден за...

Ново дело срещу Харви Уайнстийн

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн отново ще влезе в...

Ансамбъл ПИРИН: Не на грозната манипулация на общественото мнение

отпечатай новината

17.11.2020 09:23 | Видян 113 пъти

Ансамбъл ПИРИН: Не на грозната манипулация на общественото мнение

Петиция в подкрепа на новото ръководство на ансамбъл "Пирин". Петицията е провокирана от опита за груба манипулация на общественото мнение. Хората в България трябва да разберат, че няма нужда от спасение на ансамбъла, а от спасение на професионализма в него.

Позицията на община Благоевград и проведения конкурс са доказателство за това, че изкуството на „Пирин“ не е от компетенцията на екипа, който ръководи състава досега. Важно е да се разбере, че много артисти от ансамбъла подкрепят новото ръководство и това, че за първи път в историята на „Пирин“ се провежда конкурс за ръководител на ансамбъла, с авторитетно жури под пълна прозрачност, на който всеки имаше право да се яви.

Държим да се даде възможност на спечелилата конкурса концепция да реализира своите цели. В последните шест години ансамбълът не е реализирал цялостно нов спектакъл и отново разчита на отделни постановки, които включват авторството на д-р Петьо Кръстев.

В периода, в който не е бил в ансамбъла, и преди това, спечелилият сега конкурса за ръководител е реализирал авторски произведения, които са включени в програмите на водещите професионални и любителски колективи в цялата страна и цялостно нови спектакли като: „Шибил“ „Полъх от миналото“, „Първо любе I“,  „Първо любе II“ , „Образи на другостта“ и др., играни пред препълнени зали на най-големите сцени у нас.

Важно е обществото в цяла България да разбере, че д-р Петьо Кръстев е един от водещите специалисти и познавачи на традиционната култура на Югозападна България и не на последно място - на изкуството на ансамбъл „Пирин“. Ние, артистите, които заставаме зад тази петиция, в продължение на шест години работихме с екипа на спуснатия без конкурс директор Дaнислав Кехайов.

Въпреки несъгласието си с техния подход на работа и творческото им безсилие, никой от нас не си позволи да уронва авторитета на институцията, община Благоевград и в частност неговото име, това се нарича професионализъм. Когато се правят петиции с цел манипулиране на общественото мнение, не можем да останем безразлични. Отправяме призив към всички, които милеят за каузата, наречена „ПИРИН“.

Петицията вижте ТУК!автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !