Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Андреа Бочели с нов албум

отпечатай новината

18.11.2020 11:55 | Видян 1324 пъти

Андреа Бочели с нов албум

Andrea Bocelli обявява и ексклузивен глобален лайвстрийм концерт с билети, ‘Believe in Christmas’ , който ще се излъчи на живо от оперната зала Teatro Regio di Parma в Парма, Италия на 12-ти декември 2020 г. Единственото по рода си, заснето от няколко гледни точки празнично събитие, ще включва вълнуващи изпълнения на Andrea , който ще получи подкрепа от други музиканти и специални звездни гости.

Концертът ще бъде стриймван на живо в цял свят в различни часови зони. За спектакъла Bocelli се доверява на креативния директор Franco Dragone ( познат от впечатляващите си проекти с Цирк дю Солей), с който тенорът подготвя магическа програма за начало на празнични я сезон.    

Новият албум Believe и новината за Коледния концерт идват няколко месеца след ‘ Музика за надежда ’ – рекордното събитие, по време на което което тенорът направи вълнуващи изпълнения на вълнуващи класики в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано на католическия Великден. Изключителният концерт е стриймван на живо от милиони зрители глобално и обединява света във време, когато много хора са разделени един от друг, изолирани вкъщи. В първите си 24 часа събитието е гледано от над 28 млн. души и чупи рекорда за лайвстрийм с най-голяма аудитория в историята на YouTube .  

Съпродуценти на Believe са Steven Mercurio и Haydn Bendall. Албумът е забележителна колекция от песни, които са поддържали и вдъхновявали Bocelli през годините. В него са включени и дуети с A lison Krauss и Cecilia Bartoli – 2 изпълнителки, чиито неповторими гласове са слушани и обичани навсякъде по света, неиздавано произведение от късния период на легендарния италиански композитор Ennio Morricone , както и ‘Gratia Plena’ – финалната песен от новия високооценен от критиците филм – “Fatima”. Специално за албума Bocelli композира и свои лични интерперетации на великите класики ‘Ave Maria’ и ‘Padre Nostro’.  

Believe разглежда много лични за Bocelli теми. Той казва: “Концепцията зад албума е базирана на 3 думи: вяра, надежда и милосърдие. Това са онези 3 изключителни неща, които придават смисъл и завършеност на нашите животи.”  Музикално надарен още от раждането си, Andrea Bocelli е един от най-обичаните изпълнители на нашето време, пренесъл музиката си на сцените на най-значимите световни събития като Olympic Games и World Cup и на подиумите на многобройните концертни зали и стадиони по време на изцяло разпродадените си световни турнета.

Той е носител на Златен Глобус , няколко награди BRIT и 7 World Music Awards , има своя звезда на Алеята на славата в Холивуд, а предишният му албум , Si, е #1 в редица страни по света.  По време на блестящата си кариера, простираща се в повече от четвърт век, Bocelli е работил заедно с най-забележителните световни звезди - Luciano Pavarotti, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Ed Sheeran, Dua Lipa, Céline Dion, Tony Bennett и много други.  

Bocelli вярва, че музиката помага на душата по начин, който кореспондира с най-фините нюанси на човечеството, независимо от индивидуалната вяра: “Хубавата музика носи със себе си силно послание за мир и приятелство, показва ни красотата и ни помага да отворим сърцата и умовете си.”


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !