Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Кафето се пие 3 мин. след сипване и други тайни: какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

30.11.2020 11:26 | Видян 869 пъти

Кафето се пие 3 мин. след сипване и други тайни: какво да правим с времето в карантина

Учените не правят изследвания само за коронавируса. Те упорито продължават да правят и други разработки за нещата, които ще останат след заразата. Някои са всекидневие, независимо дали човек е активен или е в карантина. На едно от тях е посветен днешният ни лайфхак.

И така, последните изследвания на учените показват, че кафето е идеално да бъде пито на 3-ата минута от сипването. Тогава температурата му следва да е 60 градуса. Дали го пиете на екс като италианците, или го посръбвате по малко, трябва да знаете и други интересни неща.

Например, учените са изчислили, че най-добре е СЛЕД кафето да пием вода - знаете, че в Гърция двете напитки вървят заедно, ама не казват коя след коя да консумираме. С водата след кафето ще се предпазим от камъни в бъбреците, убеждават ни експертите.

Руските специалисти изненадват с предложение, който иска да отслабва, пиейки кафе, да му слага по малко масло. Оказва се, че ефектът бил кето, независимо от парадоксалността, която всеки ще изкаже на пръв поглед.

Писали сме по темата за дозата кафе, в която казват, че се криела отровата - сиреч, всяко нещо е полезно или вредно в дадено количество.

Учените казват, че ако пиете 2 къси, намалявате риска от диабет, 65% от опасността за развиване на Алцхаймер и 15% от излагането на сърдечно - съдови заболявания, по които българите сме водещи в света, а жертвите им годишно са 65 000 души у нас, включително 2/3 от корона-смъртите. От 3 къси и нагоре спират от наклонност за самоубийство.

В същото време проф Олег Медведев от най-престижния в Русия Московски държавен университет предупреждава, че кафето реално не одобрява, а просто "лъже" организма, като не му дава да спи. Ако се прекалява с дозата и не се съобразяваме с тъмната част на деня, когато е противопоказно на естествената реакция на организма, кафето може да причини големи неприятности.

Едното е хронична преумора, другото е нарушен сън - две от нещата, които умножават спадането на имунитета и риска от всякакви заболявания - начело с актуалния коронавирус.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !