Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Нешка зашлеви Раева пак...

отпечатай новината

02.12.2020 10:53 | Видян 1693 пъти

Нешка зашлеви Раева пак...

Нешка Робева продължи с острата си атака към президентката на Българската федерация по художествена гимнастика. Във фейсбук Робева отново разкритикува своята бивша възпитаничка.
 
Европейско първенство по художествена гимнастика –КИЕВ 2020г. Звучна плесница срещу байганьовщината в българския спорт.
Ще избегна всякакви увертюри, както и обяснения за това, което вече съм написала и с цялата си любов, преклонение и възторг, ще поздравя Камелия Дунавска и Марияна Василева.  
За тези, които са забравили или не знаят - Камелия и Адриана Дунавски са двете близначки, състезателки на ЦСКА, които се състезаваха и побеждаваха във времето на  най-силната конкуренция  в България, времето, в което се знаеше, че победиш ли, намериш ли място в НО на България, ще победиш и света. И Те  побеждаваха! Носителки на десетки титли и медали. И на огромен талант…
Сестрите Адриана и Камелия Дунавски. 
И при всичките си успехи не потърсиха облаги, нито ръко-водни личности, които да ги хванат за ръчичка и устроят на сладки длъжности. Приключвайки блестящите си спортни кариери, се върнаха в клуба, в който израснаха и от където тръгнаха... В най-тежките времена влязоха в залата и заработиха. Камелия дойде в НО, като личен треньор на Виктория Данова,   Преживя и изстрада СП - Осака-1999г.. Така започна кариерата на един блестящ треньор…
Когато години по-късно пое ансамбъл девойки и когато за първи път ги видях – изтръпнах, защото според мен беше невъзможно да ги подготви. Но тя го направи - Вицеевропейска титла. Същият този безнадеждно изгубен отбор извоюва и сребърен медал на Младежките ОИ.  С 50000лв. бюджет за година - подготовка, лагери, състезания, мед. обслужване и мижави хонорари за екипа - две треньорки и хореограф. В същата година с шоуто, което ръководех направихме благотворителен концерт и с 52 000лв., които събрахме, осигурихме участието на отбора в състезания и назначихме треньорките към шоуто, за да имат осигуровки и трудов стаж…  БФХГ за К.Дунавска и екипът й бе мащеха.
Един невероятен отбор, който не бе разформирован /от кумова срама/, бе задържан на подготовка успоредно с НО-жени и нито веднъж не бе допуснат до никаква изява. И никой не видя този наистина изключителен ансамбъл, защото в България в този спорт, във  време на бясна конкуренция във всички области, конкуренция не се допуска. По-късно бе проведена „селекция“ ?!  Не разбрах защо? Бяха буквално изхвърлени  класирали се,  титуловани, талантливи състезателки и включени други-некласирали се, но удобни, други платежоспособни…  
 Присъствах на отстраняването на Камелия Дунавска, все още бях в УС на БФХГ. Беше грубо… Беше прекалено грубо… Беше гнусно… 
Камелия Дунавска, Адриана Дунавска, Лили Игнатова, Камелия Игнатова, Марияна Василева, Мариела Пашалиева, Валентина Ганева,  и още и още и още… бяха отстранявани чрез интриги или без обяснения, защото застрашаваха ореола на една самовлюбена, устата и недостатъчно интелигентна жена, за да разбере, че истинският ръководител се заобикаля с можещи и знаещи, а не с поддакващи и подклякащи. И тогава може да разчита на трайни успехи…  И тогава ще се помни… А истинските таланти не са лесно управляеми. Те са конфликтни, те са вироглави, те са всичко останало, но не послушковци. Но и не  предатели. Предатели на каузата, на която са се обрекли, предатели към собствения си талант.
Камелия Дунавска продължи. Пое отбора на Турция, който бе най-ощетен в София. След СП, смени целия състав с току що проходилите девойки. Месец преди ЕП ги изолира без всякакъв контакт с външния свят. Опази ги. Дебютантки, които за първи път излизат изобщо на състезание, по стар български обичай, грабнаха титлата! Но за Турция. 
Честито Турция.
Благодаря на комшиите, че поканиха К. Дунавска и не разрешиха на ганьовите внуци  да погубят поредния български талант.
ЕП- Киев 2020г. даде огромен шанс на любителите на худ. гимнастика да видят художественото в нея и то предимно при ансамблите на две българки – Камелия Дунавска и Марияна Василева.
Две много различни и много талантливи българки. 
Дълго писах, не бих искала да споменавам Марияна само с две думи. 
Марияна Василева заслужава повече. 
И самотният войн – също.
Ще продължа…", коментира Нешка Робева.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !