Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

ФБ банва критични постове за ваксини

отпечатай новината

04.12.2020 10:59 | Видян 1299 пъти

ФБ банва критични постове за ваксини

Конспиративните теории, които могат да повлияят на разпространението на ваксините и да саботират ваксинирането, ще бъдат следени и забранявани от екипи на Фейсбук, съобщи вестник Independent. Популярните „теории“, които се разпространяват из онлайн средите, ще са мишена на екипите на социалната платформа Фейсбук, които ще ги свалят директно от страниците си със съдържание. 

Служители ще мониторират социалната мрежа, за да не се появяват твърдения, които са вече опровергани от здравните власти. Разпространението на теории, според които ваксините срещу COVID са „опасни“ или съдържат вредни „елементи“ (включително чипове за следене), ще бъде преустановено в социалната мрежа, защото представляват опасност за здравето на хората, влияейки на решението им и карайки ги да се откажат от ваксините. Мишена“ ще бъдат всякакви твърдения, че ваксините са вредни, съдържат микрочипове, докарват тежки странични ефекти, умишлено предизвикват смърт, ще бъдат насилствени и т.н. Те ще бъдат сваляни от съдържанието на Фейсбук, съобщават от американската компания. 

Досега Фейсбук се ангажира с търсене и премахване на подобни информационни „бисери“, включително, че COVID е предизвикван от 5G-мрежите или че въобще не съществува. 

Том Филипс – представител на Фейсбук – заяви пред медии, че досега са ставали свидетели на крайни твърдения за болестта, водещи към псевдо „източници“, които са дърпали трафик към интернет страниците си чрез „скандални твърдения“, които са целяли само повишаване на трафика и четенията, с което – и печалбите им. По думите му, сега – в навечерието на появата на ваксините – се очакват още по-силни и зловещи вълни от конспиративни теории с цел печалба и дезинформация. 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !