Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Соня Йончева на живо по Rai1 & RaiPlay

отпечатай новината

07.12.2020 10:38 | Видян 839 пъти

Соня Йончева на живо по Rai1 & RaiPlay

За пръв път българският сопран Соня Йончева ще открие сезона на Миланската скала. В безпрецедентния по рода си спектакъл, който ще бъде предаван онлайн, по телевизията и радиото в 17 часа на 7 декември, ще участват 24 международни звезди на оперната музика, сред които и Пласидо Доминго. Спектакълът е под режисурата на Давиде Ливърмор, а диригент на хора и оркестъра е Рикардо Шаи. Последната фраза от „Ад” на Данте Алигиери „И пак видяхме светлите звезди” е дала името на спектакъла в чест на 700 г.от смъртта на поета.

За разлика от други години, когато оперните спектакли откриват на сцената музикалния сезон под погледите на публиката в залата, сега операта ще бъде „разказана” от различните певци и музиканти под формата на телевизионен спектакъл. В него ще участват и балетисти и актьори. Италианската телевизия РАИ ще предава директно, а чрез стрийминг милиони по света ще съзерцават празната зала. Една по една светлините на тъмната зала ще светнат, за да осветят хора и оркестъра. Арии на Верди, Чайковски, Бизе, Доницети, Масне, Росини, Вагнер ще прозвучат от устата на световноизвестните оперни певци. Прочути италиански дизайнери ще ги облекат за сцената. Соня Йончева ще носи костюми на Долче и Габана.

„Екип от големи гласове прие поканата на Скалата да изпрати послание за единство и солидарност. Пожеланието, от което имаме най-много нужда сега, е да бъдем отново заедно”, казва пред в.”Кориере дела сера” Соня Йончева за откриването на музикалния сезон. „Скалата не можеше да остане затворена, би било много тъжно и като поражение за артисти, техници, за самата музика. Прекрасна е идеята да се измисли нов начин за откриването на сезона, щом не може да се представя оперен спектакъл”, допълва Йончева.

 За откриването на сезона Йончева ще има слeдните участия:


 Rai1 & RaiPlay (на живо от 16:45 ч.Централноевропейско стандартно време): https://www.raiplay.it/dirette/rai1
 medici.tv (в 18:00 ч. ): https://www.medici.tv/en/concerts/riccardo-chailly-conducts-gala-la-scala/
 Концерт на ARTE (в 20:30 ч.): https://www.arte.tv/de/videos/101180-001-A/operngala-an-der-mailaender-scala/
 Radio3 Rai (на живо от 17:00 ч.): https://www.raiplayradio.it/radio3/

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !