Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

40% от дезинфектантите са менте, бършете се после с 5-слойна хартия

отпечатай новината

14.12.2020 14:41 | Видян 775 пъти

40% от дезинфектантите са менте, бършете се после с 5-слойна хартия

Дезинфектантът изглежда нещо много просто, но проучване на руски учени показва, че 40% от онези препарати, които са налични на пазара, са ментета. Не че им липсва всякакво действие. Просто не съдържат достатъчно спирт, за да бъдат ефективни срещу коронавируса и останалите вредители. Какъв е днешният ни лайфхак? как да избираме точните дезинфектанти.
Според учените внимателно трябва да разглеждаме етикетите на санитайзърите. На тях трябва да фигурира не по-малко от 70% спирт. В противен случай, те нямат функцията, за която им разчитаме. Разбира се, прекалено високите проценти също не са препоръчителни, тъй като изгарят кожата. Изобщо, специалистите са на мнение ,че дезинфектант трябва да използваме по-рядко: при по-големи притеснения за замърсяване в дадена среда. В повечето случаи за предпочитане е внимателното миене на ръцете със сапун поне 19 секунди.
Оказва се, че не е без значение и последващото подсушаване. Според учените хавлиените кърпи могат да елиминират миенето на ръцете, тъй като крият огромно количество всякакви микроби. За препоръчване е сушенето на ръцете с хартия, по възможност 5-слойна.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !