И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Министър кълне сериала The Crown в UK парламента

отпечатай новината

16.12.2020 16:27 | Видян 1280 пъти

Министър кълне сериала The Crown в UK парламента

Министърът, отговарящ за комуникациите във Великобритания направи вчера безпрецедентно нещо - изнесе политическа реч срещу .... телевизионен сериал. Става дума за поредицата The Crown на Netfliх, а учудващото е, че тя вече е в края на своя 4-ти сезон. Проблемът на правителството е, че в него централната роля е на враг номер 1 на британската корона - принцеса Даяна. Коледният десети епизод завършва с коледно парти в провинциалната кралска резиденция Сандрингам, която се води "частен дом на Нейно Величество", наследен от баща й крал Джордж Шести. Докато всички се веселят Даяна самотна плаче в стаята си. При нея се качва съпругът на кралицата - принц Филип и отправя към нея недвусмислената заплаха, че ако продължава с това поведение, няма да й се случи нищо добро в бъдеще. Звучи като закана, завършила с мистериозната катастрофа, отнела на живота на принцесата в парижки тунел, забавила се цял час линейка от намиращата се на 5 минути с кола болница в лятната пуста нощ без никакво движение по улиците на френската столица. По това време Даяна вече се е нанесла с приятеля си Доди ал Файед в последния дом на отказалия се от престола британски крал, отстъпил го на брат си - бащата на Елизабет Втора, за да се отдаде на любовта си с американката мисис Симпсън.

Правителството и кралското семейство се опитват да сплашат създателите на сериала с над 150 000 000 долара бюджет, защото в Петия и Шестия сезон на поредицата - всяка година от 2016 г. върви по една нейна част, тепърва ще се стигне до събитията около смъртта на Ди, а преди това около развода й с принц Чарлз и изнасянето на тайните от кухнята на двореца, което тя осъществи преди и след развода им. Ще се нищи също голямата й любов с пакистански лекар и последната - с Доди.
И най-вече за безчовечното отнашение на кралското семейство и лично на кралицата - Короната, след смъртта на Даяна, заради което се налага тогавашният премиер Блеър да окаже безпрецедентен натиск върху тях да покажат поне изкуствено съчувствие. След това отношението на британското общество към монархията и монарха никога вече няма да бъде същото. И така 23 години.
Всичко това се случва на фона на първата провалена визита на единствения поносим за обществото член на кралското семейство негов член- синът на Даяна, принц Уилиам в Шотландия, в нарушение на всички задължителни за "простосмътните" противоепидемични мерки, заедно със съпругата му. И на фона на протестите на Уелс около потискането на местните фермери и рибари покрай евентуалната сделка за продължаване на търговските отношения с ЕС.

Апропо, Уилиам и Хари до Четвъртия фатален сезон на The Crown се обявяваха за пламенни фенове на сериала, пише италианското списание Дженте. И то въпреки факта, че баща им Чарлз, комуто неговата майка - кралицата, дори на 72 години не иска да му предаде Короната по очевидни причини, е най-голямата мишена на създателите на сериала.

За да не си създават излишни конфликти с властта, която яко ги натиска, създателите на сериала, начело с Питър Морган, решиха да включат в надписите уточнението, че става въпрос за Fiction - фикция, за да не се възприема от зрителя всичко като абсолютна истина, което естествено породи в публиката обратен ефект. И думите на министър - заклинател на тв поредицата с 3 награди Златен Глобус, че "никой от сценаристите не е бил в стаята с Даяна", за да знае какво точно се е случило, налива допълнително енергия на хейтърите на кралското семейство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !