бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Ресторантите и баровете ще останат затворени поне още 6 месеца: Бил Гейтс

отпечатай новината

20.12.2020 10:37 | Видян 1575 пъти

Ресторантите и баровете ще останат затворени поне още 6 месеца: Бил Гейтс

„Около още девет месеца големите публични събирания все още ще бъдат ограничени. Но вече виждаме, че след някъде между дванадесет и осемнадесет месеца имаме шанс да се върнем към нормалното“, заключи Бил Гейтс.
мериканският милиардер и основател на Microsoft многократно предупреждава, че САЩ ще дадат още „много допълнителни“ жертви, свързани с коронавируса, ако нацията не следва ограничителни мерки за предотвратяване на разпространението на опасното заболяване. 

Бил Гейтс заяви пред CNN в неделя, че баровете и ресторантите в по-голямата част от страната ще бъдат затворени и, „за съжаление, това е подходящо“. Той добави, че „трябва да се правят компромиси“, тъй като „следващите четири-шест месеца наистина ни принуждават да направим всичко възможно“. 

Според Гейтс до лятото на 2021 г. животът ще бъде „много по-близък до нормалния“, отколкото е сега, но дори до началото на 2022 г. рискът от повторно въвеждане на карантини ще остане. 

„Около още девет месеца големите публични събирания все още ще бъдат ограничени. Но вече виждаме, че след някъде между дванадесет и осемнадесет месеца имаме шанс да се върнем към нормалното“, заключи той. 

Миналата седмица основателят на Microsoft заяви, че не вярва, че светът ще се върне напълно към нормалния живот до половината на 2022 г. 

Още през октомври Гейтс осъди начина, по който администрацията на Тръмп се справяше с пандемията на коронавируса, прогнозирайки „много допълнителни смъртни случаи“. 

Към днешна дата САЩ са регистрирали над 16,2 милиона случая на COVID-19, заедно с най-малко 298 000 смъртни случая след избухването на пандемията, според данни, предоставени от университета Джонс Хопкинс.

Източник: Агенция Фокус 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !