42 години от първия полет на българин...

10 април 1979 г., 20 часа и 34 минути. Към Космоса...

КИЧКА БОДУРОВА ОТМАРЯ В МЕКСИКО

Любимата българска изпълнителка пусна снимки с...

За трети път свалиха билборд с образа на Азис

отпечатай новината

22.05.2009 17:45 | Видян 9414 пъти | Гласували 1

За трети път свалиха билборд с образа на Азис

Билборд, рекламиращ софийски фолк клуб, с образа на Азис и Ванко 1 в близост до хотел Шератон беше свален вчера следобед от Столичния инспекторат. От дирекцията до момента  отказват официално становище за точната причина за свалянето на рекламното съоръжение. По непотвърдена информация министърът на здравеопазването изразил гнева си от скандалната снимка, която изборазява сцена от новото видео на двамата изпълнители, и сигнализирал в Общината. Явно голият татуиран гръб на рапъра е притеснил политика, а собственикът на билборда е заплашен, че ще му се отнеме съоръжението, ако не бъде демонтирано паното.

Билбордове с лика на Азис не се забраняват за първи път. През 2004 г. по разпореждане на кмета Бойко Борисов беше демонтиран друг билборд на певеца срещу паметника Левски, с който той рекламира новия си сингъл „Как боли”. А през 2007-ма кметът отново издаде заповед за сваляне на паната, където поп фолк звездата се целува с Китаеца. Скандалът съвпадна със старта на четвъртата национална телевизия у нас ТВ2 и предаването „Вечерното шоу на Азис”.

Най-учудващото е, че в сравнение с 90 % от рекламните постери в София, тези на Азис могат да бъдат определени за семпли и дори скромни. Билбордове с голи жени и цепнати дини се възприемат за съвсемн нормални, но тези на Азис са сочени за аморални и отблъскващи.

„Обществото ни просто е победено от насадените страховете, предубеждения и комплексите спрямо ролите на мъжете и жените, както и техните социални взаимоотношения. Защото докато от жените се очаква и е прието да са сексуални обекти, битуващи на плаката за мъжко удоволствие, то мъже на плакат, показващи каквато и да е било интимност е отблъскваща, защото те всъщност са “мъже”, а мъжете не са обекти, а субекти. Не могат да бъдат представяни като такива и те не могат да обладават женски характеристики от подобен вид като емоционалност и близост помежду си.” – цитат от есето „Билбордове, сексуалност и социология”, публикувано в блога на Eneya.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !