Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Никога енергийна напитка преди и след кафе - води инфаркт

отпечатай новината

31.12.2020 11:00 | Видян 1684 пъти

Никога енергийна напитка преди и след кафе - води инфаркт

Днешният ни лайфхак е посветен на енергийните напитки - един спътник на празниците през последните години, чието присъствие не просто не е задължително, а се оказва, че дори не е и желателно. Мнозина може да сметнат, че те са едва ли не превантивни срещу коронавирус, защото повдигат тонуса. Така ли е? Всъщност, ефектът от тях трае само час. Освен това, цената му е твърде висока за организма. Какво съдържа една енергийна напитка?
10 чаени лъжички захар, колкото шоколад, плюс газове, плюс коефин. Към последното ще добавим лайфхака никога, ама наистина никога да не комбинирате енергийна напитка с кафе. Нито заедно, нито преди, нито след това.
Защото можете да си предизвикате хипертонична криза, а ако не сте във форма - дори инфаркт. Не е майтап, поглъщането на едно кенче такава напитка е троен удар за сърцето. Даже и нищо да ви няма, гарантирани за повишаването на кръвното и ускоряването на пулса, което определено не е за всеки.
Това важи с особена сила не само за хората на възраст, но също за децата и тийнейджърите - основните потребители на енергийните напитки, както и за онези от нас, които имат наднормено тегло. Избягвайте изобщо пиенето на такива течности. Не са за вас!!!
Не бива да имате никакво съмнение, защото вече имаме регистрирани и смъртни случаи от предозиране с енергийни напитки, което е научно установено посредством задълбочени международни изследвания.
Ако съвсем не можете без да се наливате с това нещо, моля, поне не употребявайте енергийни напитки повече от веднъж на няколко месеца.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !