Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Поне 8 мес.имунитет след К19, от май-юни ЕС си отдъхва: Проф. Фр. Ле Фоке

отпечатай новината

11.01.2021 10:54 | Видян 937 пъти

Поне 8 мес.имунитет след К19, от май-юни ЕС си отдъхва: Проф. Фр. Ле Фоке

Поне 8 месеца трае имунитетът след изкарване на коронавирус, категоричен бе пред първи канал на държавната италианска телевизия РАИ известният имунолог професор Франческо Ле Фоке. До неотдавна той се оценяваше на 6 месеца, но сега, когато особено на Апенините имат огромно количество случаи за наблюдение, срокът на естествената защита на организма от заразата бе удължен от наблюдаващите специалисти.
В ранния неделен следобед страната достигна 590 000 ваксинирани, като стартът на процеса беше едновременно с началото на кампанията по предпазно инжектиране заедно с нашия, а населението е 8,5 пъти по-голямо. Лесно е да се сметне колко кратно е изоставането на България.
Според професора в късната пролет трябва да стане достъпна италианската ваксина, която също като руската Спутник и англо-шведската на АстраЗенека е базирана на аденовирус. По същото време - по оценки на опитния специалист през май - юни, ако не целият ЕС, поне Италия ще е извършила достатъчна ваксинация на населението, за да може да си отдъхне.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !