Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Бившият чешки президент отиде на ресторант като форма на гражданско неподчинение

отпечатай новината

14.01.2021 10:26 | Видян 1236 пъти

Бившият чешки президент отиде на ресторант като форма на гражданско неподчинение

Бившият чешки президент Вацлав Клаус нарече форма на гражданско неподчинение своето посещение на ресторант в Прага, предаде ТАСС. "Ние не можем да се примиряваме с наложените и постоянно продължавани забрани", каза той пред агенция ЧТК. "В свободна страна човек има право да похапне там, където иска", допълни бившият лидер.
 Бившият чешки президент отиде на ресторант като форма на гражданско неподчинение
 
Клаус, който бе начело на Чехия в периода 2003-2013 г., наруши мерките за изолация в страната и посети ресторант в столичния район Дейвице. Той остана там над час, съобщи местното издание "Блеск". На влизане и излизане от заведението той, според вестника, бил и без маска.

Клаус е известен като един от най-яростните критици на противокоронавирусните мерки, въведени от чешкото правителство. През декември той вече беше глобен с 3000 крони (около 115 евро) за нарушение на задължението да носи маска. Тази неделя той взе участие в състоялата се в столицата масова демонстрация на противниците на националната изолация, въведена заради коронавируса. По време на протеста той отново беше без маска.

Чешкото здравно министерство отчете днес 10 725 новозаразени с коронавируса за последното денонощие, както и още 79 смъртни случая, с което починалите до момента станаха 13 656.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !