Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Създателят на World Wide Web изгражда "нов интернет"

отпечатай новината

14.01.2021 13:22 | Видян 512 пъти

Създателят на World Wide Web изгражда

Тим Бърнърс-Лий е доста важен човек в технологичния свят. Той е бащата на Интернет, отговорен за раждането на World Wide Web, както го познаваме. И той мрази това, в което се превърна. Така че Лий предприема някои действия, за да го поправи.

Виждате ли, от години Бърнърс-Лий изразява неприязънта си към това как големите корпорации са възприели това, което трябва да бъде свободна среда, и са му поставили ограничения. Не му харесва как групи като Facebook, Google и Amazon ефективно централизират интернет, нито как контролират данните на хората. Затова работи върху нова платформа и стартъп, които обявяват война на Big Tech, съобщава indiatimes.com.

Inrupt е стартъп, по който Лий работи от около девет месеца. Той дори е взел почивка от престижната си професия в CSAIL лаборатории на MIT, за да работи на пълен работен ден. И Inrupt най-накрая ще излезе на бял свят тази седмица, каза Бърнърс-Лий пред Fast Company в ексклузивно интервю.

„Намерението е световно господство“, казва той.

Inrupt е изграден върху платформата ‘Solid’, нещо, върху което той и други от MIT работят от години. По принцип Solid е проектиран да бъде като първите дни на Интернет, див и безплатен, а Inrupt ще бъде начинът за достъп до него, поне за начало. В демонстрация той извади нещо, което прилича много на основна страница в браузъра. Част от приложение, създадено за негова лична употреба, показва календара му, адресната книга, чатовете, музиката му и т. Н. Като че ли сте комбинирали Google Drive с WhatsApp, Spotify и почти всяка част от облачното хранилище и онлайн свързаността, които използвате днес, всичко на едно място. Разликата тук е, че цялата информация е под негов контрол.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !