Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Бях първият президент на САЩ от десетилетия, който не започна нито една война: Тръмп

отпечатай новината

20.01.2021 16:20 | Видян 1411 пъти

Бях първият президент на САЩ от десетилетия, който не започна нито една война: Тръмп

В прощалното си президентско обръщение Доналд Тръмп посочи, че е бил първият американски президент от десетилетия, който не е започнал нито една нова война. Освен това той призова американците да се молят новият президент да успее да опази Съединените щати и да продължи просперитета им, но отказа да назове по име своя наследник Джо Байдън. Президентът на САЩ Тръмп помилва бившия си съветник Стив Банън, в рамките на вълна от помилвания и отмени на присъди на 143 души, сред които рап звезди и бивши членове на Конгреса, предаде Асошиейтед прес. Помилванията бяха обявени от Белия дом в полунощ местно време, броени часове преди края на президенството на Тръмп.

"Тази седмица полага клетва новата администрация и се молим за нейния успех да запази Америка в безопасност и просперитет", каза републиканският президент, предаде БНР. "Ние отправяме най-добрите си пожелания и също така искаме да имат късмет - много важна дума".

"Най-голямата опасност, пред която сме изправени, е загуба на доверие в себе си, загуба на доверие в националното ни величие. Америка не е плаха нация от опитомени души, които трябва да бъдат защитени от онези, с които не сме съгласни“.

Във видеообръщението Тръмп се опита да подчертае аспекти от своето президентство, с които той се гордее.

"Направихме това, за което дойдохме тук, и много повече", каза той. "Минах през тежки битки, най-тежките битки, най-трудните избори - защото вие ме избрахте да направя това".

Тръмп отбеляза мирните споразумение в Близкия изток, за които посредничи неговата администрация, и похвали програмата си за външната политика.

"Ние съживихме нашите съюзи и обединихме народите по света, за да се противопоставим на Китай, както никога досега", каза той. "Особено съм горд, че съм първият президент от десетилетия, който не е започнал нови войни".

"Всички американци бяха ужасени от нападението над нашата Капитолия. Политическото насилие е атака срещу всичко, което ценим като американци. Никога не може да бъде толерирано", каза той, визирайки щурма на 6-и януари от негови привърженици.

"Сега, докато се подготвям да предам властта на новата администрация по обяд в сряда, искам да знаете, че започнатото от нас движение тепърва започва“, подчерта Тръмп.

"Отивам си от това величествено място с лоялно и радостно сърце и оптимистичен дух и с върховна увереност, че за нашата страна и за нашите деца най-доброто тепърва предстои", заключи Тръмп.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !