Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ицо Хазарта към здравния министър: Всеки българин е приоритет

отпечатай новината

26.01.2021 16:30 | Видян 1450 пъти

Ицо Хазарта към здравния министър: Всеки българин е приоритет

"Моят статус не бе "Отваряйте кръчмите и дискотеките", не съм душевноболен и ми е ясно, че през януари 2021 г. в Европа няма отворени дискотеки. Но не мога да приема човек на такова високо ниво (визира здравния министър) да каже на някой българин, че той не е приоритет. Всеки българин е приоритет, ние сме една шепа хора и всички ние сме зависими един от друг, колкото и някой да не вярва в това. Навремето един европейски политик е преценил, че евреите не са му приоритет и макар методите да са се променили доста от тогава, крайният резултат се очертава да е един и същ".

Това каза популярният рапър Ицо Хазарта в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви по повод скорошния му пост в социалните мрежи, който разбуни духовете и предизвика разнопосочни коментари.

На въпрос за съветите към хората от шоубизнеса да се преквалифицират, тъй като нямат работа, той отговори следното: "Когато говорим за администрацията в България, най-често имам предвид една дама или един господин, при които ние отиваме в едно държавно учреждение, те ни поглеждат. Ако са в настроение ни казват дори добър ден. След това ни дават един бял лист, на който ние пишем трите си имена и ЕГН-то. Те взимат този лист, бият един печат и го слагат в едно чекмедже, след което продължават да си гледат в телефона. Е, добре, аз плахо да попитам - не е ли разумно да попитаме тези хора дали не е редно те да се преквалифицират, вместо да питаме хора, които са се набълбукали с кредити, които се опитват да правят бизнес в България. Да, те ще се преквалифицират, но всъщност може би няма да ги питам, защото на тези хора не им е забранено да работят. А дори им вдигнаха заплатите", каза Хазарта.

"Нямам желание да се превръщам в говорител или защитник на заведенията, както някои медии се опитаха да изкарат думите ми. Мен ме подразни това, че тези хора задават един въпрос -ние, на нас ни е забранено да работим. Представете си, че при вас идват и ви казват, че от утре няма да работите. И вие - Ок, няма да работим, но ни кажете при какви условия евентуално бихме имали възможност да работим отново. Примерно ако заболелите паднат под 100, 20 или 5 на ден. На този въпрос обикновено отговорът от властта и обществото е - стига сте ревали. Създава се едно вярване и настроение в обществото, че е нахално да питаш вече", добави популярният певец.

"Никой не подценява вируса, той е много гаден и опасен. Не вярвам в гугъл- или фейсбук доктори. Много искам да се ваксинирам, ама като гледам темповете на ваксинация, дотогава или няма да го има вирусът, или няма да ме има мен", допълни той.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !