Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Харви Уайнстийн дължи $ 17 млн. обезщетение на жертвите си

отпечатай новината

27.01.2021 14:46 | Видян 622 пъти

Харви Уайнстийн дължи $ 17 млн. обезщетение на жертвите си

Съдия от щата Делауер валидира план за обезщетение на предполагаемите жертви на американския продуцент Харви Уайнстийн, като 37 от тях са го приели, предава Франс прес.

Общата сума възлиза на 17 милиона долара. Споразумението представлява важен е тап в съдебното решаване на аферата Уайнстийн, породена от разкритията на в."Ню Йорк таймс" през октомври 2017 година и довели до възникването на движението #MeToo. Адвокатите на кредиторите на "Харви Уайнстийн къмпани", продуцентското дружество на бившия холивудски магнат, счетоха за приемливи обвиненията на общо 45 жени. Само предполагаемите факти, състояли се след месец юни 2005, бяха взети под внимание. Тогава бе основана компанията на Уайнстийн. Десетки жени твърдяха, че са били преследвани или насилвани сексуално преди тази дата.

Според клаузите на споразумението, предполагаемите жертви, които се откажат от по-нататъшно съдебно преследване, ще получат цялата полагаема сума. А онези от тях, които приемат споразумението, но възнамеряват да продължат делата, ще имат право само на една четвърт от сумата.


Много от жертвите и техните адвокати публично оспориха условията на споразумението, които окачествиха като недостатъчни.

След приключването на наказателния процес срещу него, бившият холивудски продуцент Уайнстийн беше осъден на 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !