Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Рок-гръмотевиците AC/DC удариха Белград

отпечатай новината

27.05.2009 11:00 | Видян 4404 пъти

Рок-гръмотевиците AC/DC удариха Белград

Рок "гръмотевица" удари Белград в първия концерт в историята на AC/DC на Балканите, предаде специалният пратеник на БГНЕС Маргарита Гергинова.

Легендарните рокаджии разтърсиха над 50 000 души, събрали се на концерта на стадион "Партизан", организиран от агенция "Komuna". "Ние сме въпроса", бяха думите на вокала на подгряващата група - AC/DC бяха отговорът. Докато публиката крещеше нетърпеливо, виждайки сценичните работници, настройващи техниката на титулярите, светлините на стадиона угаснаха и на огромните екрани започна да тече анимационно филмче с рок героите от AC/DC и техният супер-рок влак. Секунди по-късно сцената се взриви от оглушителните китари на двамата братя Йънг и неповторимия глас на Брайън Джонсън.

Публиката "освирепя" от вълнението и емоциите си. Разплакани фенове се държаха здраво за огражденията най-отпред, за да не би някой да ги откъсне от идолите им. "След този концерт мога спокойно да умра", се чуваше из тълпата. "Започнах да ги слушам още през 78-ма, не вярвах, че някога ще ги видя на живо", споделяха други развълнувани фенове. Хора от всякакви възрасти и националности пиеха от магията на рок-божествата - АC/DC. Балканите изтеглиха жокера! Легендарната група стъпи и на наша земя, за да я благослови не със светена вода, а с убийствени рок звуци.

Концертът започна неочаквано с голям брой от "вечните песни" на музикантите - "Back in Black", Thunderstruck", "The Jack", "TNT" бяха само малка част от "разбиващите" песни на групата, като австралийците представиха и доста песни от новия си албум "Black Ice". Публиката видя АС/DС, видя Брайън Джонсън, видя неуморимия Ангъс Йънг, видя мечтаната си група, както винаги са били и сега, и преди 30 години - взимащи дъха с рокендрол.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

AC/DC със световно турне

Няма коментари към тази новина !