Представиха скандален бански за дамите

Популярната марка Fashion Nova представи нов разголен...

Думата идиот идва от Древна Гърция и...

Думата идиот идва от Древна Гърция и означава - човек,...

Как се пресмята от колко вода дневно имаме нужда: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

11.02.2021 17:00 | Видян 994 пъти

Как се пресмята от колко вода дневно имаме нужда: Какво да правим с времето в карантина

В по-топъл или в по-студен ден, ако искаме да бъдем здрави и да не пълнеем, има едно задължително правило, което трябва да спазваме. Да пием достатъчно вода - и прекаляването и недостигът й вредят доста на организма. Но как да разберем точното количество, което ни пасва? На това сме посветили своя днешен лайфхак, като отговорът ще дойде чак близо до финала на четивото.
Не са прави онези, които казват, че всеки трябва да пие 2 литра или 3 литра вода дневно - ще прочетете много писания с едната или другата стойност.
Класическото пресмятане на количеството е милилитър за калория! Тоест, ако поглъщате като храна 2000 калории енергия на ден, литрите наистина са 2. Но, ако сте мъж на средна възраст, който спортува два или три пъти седмично и тежи 75-85 кг, значи спокойно можете да си позволите да хапвате и 2500, че даже и 3000 калории, т.е. нуждата ви е от 2,5 или 3 литра. При спортистите е много повече. При децата пък е по-малко. Както и при възрастните хора, които трудно ги държат краката и затова са ограничили храненето.
Като споменахме спортистите, нека да кажем още нещо - мнозина пресмятат по

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !