Силвестър Сталоун се присъединява към...

Силвестър Сталоун е един от най-новите членове на частния...

Иво Танев написа Урок за мъже

Истории от близо и далеч, сервирани с обилно количество...

СФФ и Киномания обединяват усилия в името на българското кино

отпечатай новината

18.02.2021 18:00 | Видян 214 пъти

СФФ и Киномания обединяват усилия в името на българското кино

В периода на пандемия НДК, съответно Киномания, и София Филм Фест ще представят общо четири филма. Те трябваше да са премиерно в програмата на Киномания през ноември 2020, след което да бъдат включени в 25-ия София Филм Фест. Поради изместването на Киномания след завършването на мартенското издание на СФФ, филмите отново ще бъдат премиерно представени на Киномания през април, но ще запазят участието си и в програмата на София Филм Фест с прожекциите от Киномания и ще бъдат съвместни за двата фестивала.

"Страх" ще открие Киномания на 8 април 2021. Филмът на Ивайло Христов с "Късата клечка" (16 април) на Димитър Петков и "Сцени от живота на една актриса" (13 април) на Иван Владимиров са включени в програмата "Ново българско кино" на София Филм Фест.

Четвъртият общ за двата фестивала филми е "Ханът и империята" – новата версия на един от най-популярните филми в историята на българското кино – "Хан Аспарух". Филмът на Людмил Стайков участва в специалната юбилейна програма на СФФ – "25", в която ще бъдат представени емблематични филми на 25 носители на Наградата на София.

Любов отвъд страха - така може да се опише накратко най-новият филм на Ивайло Христов "Страх", удостоен с Голямата в Талин и с четири приза, включително голямата награда, на фестивала "Златна роза" във Варна. Това е история за толерантност и човечност, за отчуждение, но и за нужда от близост, за предразсъдъците, породени от страха от различното. История, която едновременно натъжава и разсмива.

Продуцент на "Страх" е Асен Владимиров, оператор е Емил Христов. В ролите са Светлана Янчева, Майкъл Флеминг, Иван Савов ("Урок" и "Бащата" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов), Красимир Доков, Кристина Янева, Мирослава Гоговска и др. Самият режисьор определя филма си като сурова любовна история и дори като "абсурдна комедия" и обяснява, че го е нарекъл "Страх", защото това е чувството, което

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !