Хавайска пролет: Фото на деня

Хавайска пролет: Фото на деня

Кураж не е да имаш сили да продължиш,...

Кураж не е да имаш сили да продължиш, а да продължиш,...

Бил Гейтс пи фекална вода (ВИДЕО)

отпечатай новината

22.02.2021 10:26 | Видян 1668 пъти

Бил Гейтс пи фекална вода (ВИДЕО)

Създателят на Microsoft и най-богат човек на земята Бил Гейтс подкрепи проект за добив на питейна вода от канализацията и дори изпи чаша от получената от отпадъци течност, съобщи BBC .

Проектът е на базираната в Сиатъл, където се намира и централата на Microsoft, фирма OmniProcessor. С използване на пара, изгаряне и филтрация, нейният проект има за цел да осигури живителната течност в райони, където тя е в оскъдица. При това, да ѝ осигури такова качество, че тя да не може да бъде различена на цвят и вкус от бутилираната вода, която се продава в магазините.

Фондацията на Бил Гейтс и съпругата му Мелинда подкрепя проекта на OmniProcessor, който беше демонстриран за първи път в Сенегал.

Не му е било лесно:

"Гледах, как парчета фекалии се качват по конвейра и падат в голям варел", споделя Гейтс в блога си gatesnotes.com. "После те минаха през машината, където бяха сварени и обработени. Няколко минути по-късно вкусих крайния продукт - чаша вкусна питейна вода."

Във видеото , което придружава съобщението, първоначално Гейтс изглежда леко притеснен, но след като отпива от водата, избухва в смях.



автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !