НАЙ-НОВИ
Надценено ли е авокадото: Какво да правим с времето в карантина
22.02.2021 13:00 | Видян 1098 пъти
Половин век след бума си в САЩ, авокадото през последните години и особено в необичайната 2020 г. стана голям хит у нас, като е представяно за суперхрана. Нещо, което не отговаря съвсем на действителността и по тази причина го избрахме за свой днешен лайфхак . Единственото, посветено изцяло на авокадото заведение в София фалира, въпреки централното си местоположение и названието, което освен името на плода - да, то е плод, включваше и английската дума за радост.
А знаете ли, че всъщност авокадо е нещо като партизанско име. По земите, откъдето то идва, винаги е наричано "алигаторска круша", заради цвета и релефа на своята обвивка. Названието, което ползваме днес по-скоро е избрано с маркетингова цел, когато в края на 60-те и началото на 70-те години се прави акцията по налагането му на американския пазар. Днес то е първата храна, която децата опитват след
свързани новини
Защо свикваме с депресията и защо работата я лекува най-добре: Какво да правим с времето в карантина
Коя е идеалната паста: Какво да правим с времето в карантина
Говорещият стол превръща обидите в прошка и заменя родителите: Какво да правим с времето в карантина
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !