Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Двойно повече отчетени от ваксинирани във Враца: Официална лъжа

отпечатай новината

09.03.2021 10:57 | Видян 1419 пъти

Двойно повече отчетени от ваксинирани във Враца: Официална лъжа

Във вчерашния ден (08.03. 2021г.) от РЗИ-Враца са отговорили на запитване на врачанска медия, публикувайки поредния странен отчет.
Според него общо 5506 души са ваксинираните в областта. С една доза са ваксинирани 1795 човека, а 709 души са със завършена имунизация (приложени са и 2-те дози от ваксината).

Ако се сметне правилно по тази справка, ваксина е поставена на 2504 човека, от които 1795 очакват поставянето на втора доза, пише zovnews.com.

За да улесним местната Здравна инспекция, сметката трябва да изглежда по един от двата начина:
Ако двете категории се броят отделно (имунизирани с една и две дози, съответно): 5506-2504 = 3002 души
Ако се върви по пътя на логиката и всички имунизирани влизат в категория “вече имунизирани с една доза”, то общият брой на имунизирани граждани следва да бъде 1795. В този случай разликата става дори по-голяма: 5506-1795 = 3711 души.
 
В задачата се пита – къде изчезват над 3000 души, които са ваксинирани и дали изобщо съществуват в регистрите на имунизирани граждани?

Още от началото на пандемията “Зов нюз” , а и останалите колеги се борят със сгрешените справки на Здравната инспекция, но този документ може би най-пълно доказва как работи една държавна институция, каквато е РЗИ – Враца.

Вие преценете дали работи ефективно и в интерес на здравето на хората от областта?

Неведнъж сме публикували и неверните отчети (по правило със занижение) на броя заразени, информирали сме и за контрола на карантираните, сведен до нула, както и за бездействието на инспекцията за прилагане на противоепидемичните мерки.

Това обаче не пречи на директора на РЗИ-Враца д-р Кети Ценова и част от нейните подчинени да демонстрират грубо отношение към питащите журналисти, както и към  наредилите се граждани пред ваксинационния кабинет в Инспекцията.

Неслучайно министър Ангелов “няма обяснение за повишената заболеваемост във Врачанска област”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !