Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Шеф Силвена Роу се оказа сред най-влиятелните жени в Близкия изток

отпечатай новината

10.03.2021 12:15 | Видян 889 пъти

Шеф Силвена Роу се оказа сред най-влиятелните жени в Близкия изток

Ресторантът й в Дубай се радва на завиден интерес

Шеф Силвена Роу е сред най-влиятелните жени в ресторантьорския бизнес в Близкия изток. Това съобщи престижното издание Caterer, което е и най-четенето списание, посветено на храната и напитките в региона.

Родената в Пловдив кулинарка е поставена на първо място в списъка за 25-те дами с голямо влияние. „Като една от малкото жени-шеф, работещи на върха на индустрията в този регион, Роу винаги е полагала усилия да бъде ментор на други жени, които се опитват да изкарват прехраната си в този доминиран от мъже сектор“, казват от изданието.

В биографията й те не пропускат да отбележат, че към момента тя е и „глобален“ съдия в предаването MasterChef, което се излъчва и в момента у нас. „Тя е автор на 8 кулинарни книги и помогна да се разработят множество концепции в Близкия изток“, отбелязват още от Caterer.

Средиземноморската кухня е във фокуса на най-новото й бижу в Дубай. Ресторантът отвори врати през 2019 г., като за това писа и BBC good food. “Менюто е създадено от Роу и започва с еклектична селекция от предястия“, коментират от британското издание, като припомнят, че в дългогодишната си кариера българката е работила и във Великобритания.

Новият й ресторант се радва на завиден интерес в Дубай, като е популярно сред местните с афинитета на кулинарката към здравословното меню с помощта на суперхрани.

“От световните готвачи само около 5-10% са жени. Бях принудена да усвоя мъжкия маниер на работа и поведение в кухнята. Кухнята е като бойно поле и главният готвач е генерал! Аз съм генерал, но също така съм и като майка, и сестра на моя състав“, заяви категорично пред „Монитор“ неотдавна нежната третина от журито в MasterChef.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !