Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Соня Йончева с покана към български модни дизайнери

отпечатай новината

22.03.2021 15:36 | Видян 955 пъти

Соня Йончева с покана към български модни дизайнери

Оперната звезда Соня Йончева отправя покана към български дизайнери, които да създадат тоалетите й за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад „Свети Александър Невски“ в София.
Конкурсът певицата обяви в социалните медии.
Всеки дизайнер, който иска да облече световноизвестното сопрано трябва да изпрати биография, портфолио със свои проекти и скици на две рокли на имейл:office@sonyayoncheva.com. Срокът за изпращане на кандидатурите е до 25 май  2021  година.
В конкурса могат да участват и студенти от специалност „Мода“.
Йончева ще се появи на Гала в София в тоалетите на победителя.
Наградата е 2000 лева и пълно покриване на разходите по създаване на роклите.

„За мен е важно да помагам на талантливи български творци да представят своите умения пред широката публика. Харесвам нашите дизайнери. Някои от тях от години обличат световни знаменитости. Вярвам, че сега ще открия талант, който ще създаде тоалети специално за оперната сцена“, каза Йончева.

Тя от години демонстрира своя интерес към модния свят. На една от последните церемонии по раздаване на наградите Оскар тя носеше дълга бална рокля в синьо с голи рамене на американския дизайнер Рубин Сингър. Сред известните дизайнери, обличали българското сопрано е й световноизвестният Азедин Алая, който създаде роклята, с която Соня е на корицата на първия си албум. Новият албум Rebirth вече оглави класациите в Германия и тази на Амазон за най-продаван в раздел „класическа музика“. Критиците са категорични, че албумът е сред събитията на годината в звукозаписната индустрия за 2021-а.

“Българското сопрано Соня Йончева е избрала див микс от барокова музика. Въпреки това, с леко учудване, човек е щастлив да се съобрази с нейното великолепно изпълнение, което прилича на лична молба да я последваме до Италия, Англия, Испания, България и заедно с АББА дори до Швеция", пише Томас Браш в Tagesspiegel.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !