Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

"Златен скункс" за Иван Ласкин

отпечатай новината

01.06.2009 13:00 | Видян 6817 пъти

В понеделник, навръх първи юни в „Господари на ефира” ще видим поредното връчване на „Златен скункс”. Този път Дейвид издебна актьора Иван Ласкин в сградата на Театър Българска армия, за да му връчи статуетката с миризливото животинче по повод скандала, който той предизвика по време на церемонията по връчването на таз годишните театрални награди „Аскеер”.

Когато Ласкин излезе на сцената, за да обяви номинациите в една от категориите, той каза: „Като гледам номинациите, догодина фондацията няма да се казва "А'Аскеер", а "Оооо'Аскеер”. Това изречение, подхвърлено по толкова привидно небрежен начин, всъщност бе камък, насочен към Театрална работилница „Сфумато”. Ласкин имаше предвид, че най-много номинации има именно представлението на Добчев и Младенова "Оооо-Сънят на Гогол". Цялата работа е в това, че откакто преди няколко години режисьорите в „Сфумато” отказаха да вземат наградите си, Академията започна да ги награждава за какво ли не, което Ласкин очевидно смята за нередно и нечестно спрямо цялата гилдия и останалите театри, актьори, режисьори...
А заради скандалното си изказване, „Господари на ефира” реши да го награди не с театрална, а със собствената си награда „Златен скункс”.

Иван Ласкин сподели на Дейвид, че няма никакъв личен елемент в изказването му, но просто както той сам каза: „Писна ми от конюнктура и слугинаж!” Актьорът отбеляза още, че от години алармира, че се номинират едни и същи хора и че всъщност не е обидил никого, защото фактите не обиждат.

Какво още си казаха по въпроса Дейвид и Иван Ласкин – предстои да видим в понеделник.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !