Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

„Земя на номади“ е големият победител на наградите БАФТА

отпечатай новината

12.04.2021 12:35 | Видян 1174 пъти

„Земя на номади“ е големият победител на наградите БАФТА

„Земя на номади“ на режисьорката Клои Чжао получи наградата БАФТА за най-добър филм, предаде Асошиейтед прес.

Клои Чжао стана втората жена, печелила наградата на Британската академия за кино и телевизия за най-добър режисьор. Звездата на филма Франсис Макдорманд получи наградата за най-добра актриса за ролята си в "Земя на номади".

Антъни Хопкинс получи наградата за най-добър актьор за ролята си на мъж, борещ се с деменцията във филма "Бащата". Британката Емералд Фенъл получи наградата за най-добър филм за "Момиче с потенциал".

"Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг спечели наградата БАФТА за най-добър чуждестранен филм.

Южнокорейката Юн Ю-джун получи наградата за най-добра поддържаща роля за семейната драма "Минари". Тя изглеждаше изумена, че е спечелила, отбелязва АП. В категорията беше номинирана и българката Мария Бакалова за ролята ѝ в "Борат 2".

С приза за поддържаща роля във филм бе удостоен британецът Даниел Калуя за "Юда и черният месия". Общо "Земя на номади" получи четири награди, като Джошуа Ричардс спечели наградата за операторска работа.

Церемонията по награждаването започна с отдаване на почит на покойния принц Филип, който през 1959 г. става първият председател на Британската академия за кино и телевизия.

Очакваше се сегашният председател принц Уилям да произнесе реч, но той отсъстваше заради кончината на дядо си, отбелязва АП.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !