Идва българският сезон на агнешкото, което всъщност е добре да ядем цяла година. Преди да изберете за себе си, имайте предвид нашите лайфхакове днес -общите и конкретните.
Вече писахме, че французите доказаха с изследване върху 2000 души на 46-76 години Оказа се, че агнешкото стимулира паметта и работи чудесно срещу деменция.
Агнешкото обаче има и други достойнства, особено, ако се яде правилно - винаги с пресни зеленчуци - не с ориз и тежки храни като гъби и дреболии, както правим ние. Представете си каква комбинация се получава с домати, които според последните изследвания на Университета в Шефийлд вдигат с невероятните 40% качеството и активността на мъжките полови клетки.
Идеалното агне според познавачите от Франция е на около и малко над 4 месеца, с тегло 14-15 килограма.
Като всяко червено месо става за ядене до 3 пъти в седмично.
Понеже е мазно, не използвайте допълнително масло, когато го приготвяте.
Изненадващо, но перфектната марината за него се оказва айранът, смятат други познавачи на този вид месо - кавказците. Те са майстори на приготвянето и на двете и смятат, че прословутата им сила - само вижте Хабиб, и невероятното им дълголетие се дължи именно на агнешкото и айрана, с които растат и живеят.
И французите, и кавказците са категорични: агнешките котлетчета се ядат най-вкусно с пръсти, спестете си елегантността на приборите и се насладете.
Овнешкото и шилешкото пък в никакъв случай не са подходящи за децата.