И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Тинтява 6 - новата песен на Уикеда

отпечатай новината

29.01.2008 10:59 | Видян 2758 пъти

Тинтява 6 - новата песен на Уикеда

След дълго мълчание музикантите от "Уикеда" заявиха присъствието си на българската сцена с турне в осем града из цяла България и съвсем нова песен, която звучи вече в радио-ефира. Интересен е фактът, че последните технически дейности около музиката са свършени отвъд океана.
"Тинтява 6" - заглавието е ароматно-нехарактерно за текстовете на Ерол и ако използваме цитат: "...няма тук послания дълбоко скрити".

Звученето на песента, въпреки липсата на брас-секция, е учудващо близко по настроение до първия албум на групата - "Революция". Усеща се спокойствие и умерен оптимизъм - като че ли "веселяците от "Уикеда" най-после са преодолели синдрома на "втория албум", както сам се изразява Ерол.

"Тинтява 6" е пилотен сингъл към шестия албум на групата, който се очаква към края на годината.

Междувременно, съвсем в духа на времето и измъчвани, може би от угризения, момчетата от групата са решили да пуснат "Тинтява 6" за свободно сваляне от MySpace профила си (http://www.myspace.com/wickedabg) и официалния сайт на групата www.wickeda.net.

И така нова песен, турне, нов албум, 10 години на сцена - звучи съвсем като истинска група, в каквато "Уикеда" въпреки превратностите на времето се превърнаха.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !