Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ягодите са природен аспирин, антидепресант и антиейдж средство

отпечатай новината

04.05.2021 09:51 | Видян 881 пъти

Ягодите са природен аспирин, антидепресант и антиейдж средство

Ягодите, чийто месец е май, доколкото изобщо могат да се намерят български у нас, се оказват истинска супер храна. След цяла година, в която се натъпкахме с какви ли не хапове, време е да минем "на зелено", а в конкретния случай - по-точно - на червено. Разбира се, всички положителни неща се отнасят до истинските, малки, дъхави ягоди, не до хипермаркетните пластмасови образци. В тях полезният ефект е не повече от 50 процента от нормалното. А, ако търсите истинския шампион, това са дивите ягоди, които са природен феномен. На този плод сме посветили днешния ни лайфхак.
Учените наричат ягодите, особено непарниковите, "аспирин". Природен аспирин. Защото са почти пенкилер - убиец на всяка болка.
По-конкретно последните международни научни изследвания показват и доказват, че ягодите например се оказват истински антидепресант, естествен, който заменя не само опасните хапчета, но и по-вредните доставчици на добро настроение и самочувствие, като например "мехурчетата на щастието" - шампанско, просеко, кава, а също от шоколада, който също има добър възбуждащ ефект. Като подобряват настроението и душевната нагласа, ягодите помагат и на имунитета. Вече сме писали, че не по-малко от 40% и до 90 на сто от него се дължи на психиката.
Антиейдж ефектът на ягодите е също ново откритие на учените, доказано посредством задълбочени изследвания. Оказва се, че малките червени плодове помагат по-дълго да не настъпват визуалните следи на старостта и кожата ни да бъде блестяща, еластична и да не изсъхва.
Новото обаче е добре забравеното старо. Оказва се, че тези два ефекта, които споменахме, са открити първо от древните римляни и до днес в Италия, включително в нейните северни алпийски части, вадят не 1, не 2, а до 4 реколти от любимия плод.
Измамно, както неотдавна писа 19 минути, е единствено приписваното на ягодите свойство да действат като ародизиак. Възбудата, която те носят е на настроението, не на кръвоснабдяването в половите органи. Тоест, стимулират любовта в главата, но не и в по-долната част на тялото.
Оказва се, че макар и червени, те имат още един изненадващ положителен ефект - за бели и здрави зъби.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !