Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Отиде си Ваня Костова

отпечатай новината

06.05.2021 21:37 | Видян 2008 пъти

Отиде си Ваня Костова

Почина една от най-обичаните певици Ваня Костова. Медиците са били повикани на адреса по-рано днес, но Ваня Костова е била в критично състояние и за съжаление лекарите не са успели да й помогнат, предаде Нова тв. Към момента причината за  смъртта на певицата не се посочва.

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Малко са певиците в България, които така всеотдайно вярват в безкрайната сила на песента. Рожба на бригадирското движение, тя прекарва детството си в Родопите, а завършва английската гимназия в Бургас, където родителите й се установяват в края на 60-те.

 


 Виж За старата любов ТУК!




Ваня винаги е изпитвала трудност да съчетава пеенето с реалните житейски норми. Още като ученичка е изключена два пъти, защото пее в нощните програми на увеселителните заведения в Бургас и Слънчев бряг.

След като завършва Естрадния отдел в Музикалната академия в класа на Георги Кордов започва професионалната си дейност във вокална група "Тоника СВ" през 1980, като с отличните си гласови възможности и индивидуален маниер на изпълнение до голяма степен определя нейния облик.

Шлагерите следват един след друг, но в отношенията й с колегите скоро настъпва разрив.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !