Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Студенти по мода от НБУ и НХА спечелиха конкурса IDEAMODA

отпечатай новината

15.05.2021 14:05 | Видян 1494 пъти

Студенти по мода от НБУ и НХА спечелиха конкурса IDEAMODA

Втора награда в конкурса получи колекцията “Re:Seen The Un:Seen” на Еми Киселичка, студент в програма „Мода“ на НБУ. Моделите й са вдъхновени от ритъма на турския квартал Балат в Истанбул, който е популярен със своите цветни сгради. Малко от посетителите му обаче знаят, че освен с цветността си Балат е известен и с голяма престъпност и немотия. Именно на този контраст се гради и концепцията на колекцията. При изработването на моделите е използвана турската техника Ебру за рисуване с ръка върху вода, при която при смесването на точно количество растителна смола с вода се получава разтвор, върху който се накапва от боята и се получават желаните форми.

Младата дизайнерка Еми Киселичка получава възможността да продължи безплатно обучението си в магистърска програма „Мода“ на НБУ, както и две специални награди – професионална фотосесия в списание EVA и представяне на колекцията й в концептуалната дизайнерска платформа „Иван Асен 22“.

Двете победителки ще представят България на международния конкурс за млади дизайнери IYDC през есента на 2021 в Киев, Украйна.

Трета награда - мултифункционална шевна машина и професионална дискова ножица – получава съвместната колекция на Сандрела Канаан и Григор Георгиев „SILUR“. Моделите представят съчетание от архаични текстури и обеми, които създават мост между магията на древното и комфорта на съвременния контекст.

Общо 15 млади дизайнери достигнаха до финала на IDEAMODA. Те представиха колекциите си пред публика в залата на галерия „Оборище 5“. Победителите бяха избрани от жури с участието на изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи:

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !