НАЙ-НОВИ
Как деформират пилетата със забранени антибиотици и рискуваме рак
27.05.2021 11:01 | Видян 2078 пъти
В съвременното българско и не само производство на пилешко месо, защото „отглеждане на птици” отдавна е нещо, което не правим в природния и естествен смисъл, всичко е подчинено на мутации на натуралното с цел изкарването на пари. Например, бройлерите умишлено са деформирани телом, като са подсилвани гърдите за сметка на крайниците. Така крачетата им залиняват до степен на практика да бъде невъзможно или силно затруднено носенето на телата. Съвсем като в приказката за „къщичката на кокоши крака”.
Това променя и вкусовете – вместо търсенето да определя предлагането, то се деформира и се налага от предлагането на олигарсите. И кълките от нашето детство – любими на толкова деца от 70-те, 80-те и дори 90-те години, нали даже филмът за Мишлен е „крилце или кълка”, вече не важат. В Азия например, където са верни на традициите и имат най-доброто пилешко месо в момента, развиват хармонично птиците, защото обичат да ядат - все още - техните крака.
Пилетата започват да бъдат тъпкани с антибиотици още от 8-ия ден на живота си с цел нарочното си деформиране. Както се шегуват животновъди: „С толкова химия в тях, по-добре да ги продават в аптеките – те не са птици, а таблетки”. Само напомняме, че именно антибиотиците убиха при „лечението” в болниците у нас от коронавирус, като предизвикаха хипертрофиране на другите заболявания на хората с отслабени организми. Научен факт!
Като ядем пилешко, ни причиняват същото, без дори
свързани новини
Защо гастроботаниката е хит: берем зеленажи от гората и ядем суперхрани
Редуване на зехтин и разни олиа за здраве със салатата: ето кои, освен слънчогледовото
Паста за зъби, хапчета, глазури, дъвки, бонбони: забраниха Е-то, което съдържат и носи рак
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !