Бръмбари оцветяват бонбони, колбаси и...

Е120 или карлин е това, на което дължим изкусителната...

Диана Димитрова със зашеметяващ вид

Откакто доби популярност покрай ролята си в...

Флойд отказа на Зуки да купи Тухла в стената

отпечатай новината

15.06.2021 08:52 | Видян 199 пъти

Флойд отказа на Зуки да купи Тухла в стената

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс категорично отказа на собственика на "Фейсбук" Марк Зукърбърг да му продаде правата върху втората част на песента Another Brick in the Wall. Предприемачът предложил "огромна" сума пари, за да бъде използвана композицията от 1979 г. във филм за компанията. 

Изказвайки се на форум в подкрепа на основателя на Wikileaks Джулиан Асандж, Уотърс цитира писмо от Зукърбърг. "Това е искане за правото да използва песента ми Another Brick in the Wall (Part-Ed.) 2, за филм за популяризиране на "Инстаграм". И така, това е официално съобщение от Зукърбърг до мен ... с оферта за огромна, гигантска сума пари и отговорът ми е: Върви по дяволите! Няма начин!", заяви Уотърс.

77-годишният музикант подчерта, че няма да участва в "глупостите", предложени от Зукърбърг. В обръщението си Уотърс заяви, че посланието на песента е "много актуално и необходимо днес", което говори за непреходния характер на композицията, написана в края на 70-те години. 

"Те искат да я използват, за да направят "Фейсбук" и "Инстаграм" още по-големи и по-мощни от сега и да продължат да цензурират всички нас”, каза музикантът. Той нарече Зукърбърг "идиот" и "дребно пишлеме”.

В същото време самият Роджър Уотърс има страница в "Инстаграм" и се радва на около 1 милион последователи.

През 2019 г. Джулиан Асандж бе изпратен в затвора "Белмарш", след като бе изведен от еквадорското посолство в Лондон, където се укриваше години наред. През 2020-а няколкостотин души, сред които Уотърс и дизайнерката Вивиан Уестууд, взеха участие в демонстрация по улиците на английската столица, която искаше освобождаването му. Асандж беше обвиняем за сексуален тормоз и изнасилване в Швеция през 2010-а (по-късно обвинението бе свалено), а САЩ го преследва заради изнесените данни за военни престъпления, шпионски скандали и корупция по високите етажи на властта.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !