Весна Змиянац пак стана баба

Весна Змиянац стана баба за втори път. Дъщерята на...

Михаела Филева се съблече по бански

Красивата и талантлива певица Михаела Филева бяга от...

Стартира кампания срещу фасовете на плажа

отпечатай новината

18.06.2021 13:48 | Видян 532 пъти

Стартира кампания срещу фасовете на плажа

Инициативата има за цел да повиши информираността за проблема със замърсяването с цигарени фасове и да провокира потребителите към промяна на поведението

 Филип Морис България стартира през месец юни национална кампания #ПромениКартинката, която цели да повиши информираността за проблема със замърсяването на обществените пространства с цигарени фасове. В началото на новия сезон атрактивни визии ще привличат вниманието на плажуващите по Черноморието, акцентирайки върху замърсяването с цигарени фасове на плажните ивици. Целта на инициативата е да насочи вниманието на обществото като цяло към проблема и да призове потребителите към отговорното поведение.

Цигарените филтри са най-големият замърсител на плажовете и най-широкоразпространената форма на боклук в океаните. Всяка година се изхвърлят над 800 тона цигарени фасове в околната среда, като за разграждането им са нужни от 3 месеца до 15 години в зависимост от външните условия, показват редица изследвания.

Кампанията за повишаване на информираността за този проблем е част от глобалните инициативи на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) за намаляване на негативното въздействие от собствените й продукти върху околната среда чрез насърчаване на отговорно поведение сред пълнолетните потребители. В различни страни местните филиали на ФМИ провеждат различни видове информационни инициативи, ангажиращи потребителите по темата.

„С кампанията #ПромениКартинката се надяваме да събудим еко-съзнанието на пълнолетните потребители, да ги запознаем с фактите, свързани с проблема и в дългосрочен план да предизвикаме реално намаляване на замърсяването с фасове в България“ , заявява Диляна Якова, мениджър регулации и устойчиво развитие във Филип Морис България.  

Визиите, които ще бъдат позиционирани по българските плажове през лятото, имат за цел да накарат потребителите да се замислят защо е важно цигарените фасове да се изхвърлят само на предназначените места за общ битов отпадък. Филтърът на цигарите съдържа целулозно ацетатно влакно, направено от модифицирана дървесна целулоза, което е вид биопластмаса. Това се потвърждава и от новата европейска Директива за пластмасата за еднократна употреба (Директива 2019/904/ЕС), допълва Якова.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !