Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Б.Арно е новият №1 по богатство, К19 вдигна 145% парите му

отпечатай новината

24.06.2021 18:35 | Видян 939 пъти

Б.Арно е новият №1 по богатство, К19 вдигна 145% парите му

Най-богатият човек в Европа Бернар Арно изненадващо за мнозина оглави листата на най-заможните хора в света. Неговото състояние беше оценено от Форбс на повече от 186 300 000 000 долара. По този начин той изпревари досегашните оспорвали си първата позиция – американеца Джеф Безос и южноафриканеца Илън Мъск. Според анализаторите оглавяването на класацията от Арно е вследствие бум в Китай, където неговата империя в момента прави огромни ръстове на продажбите.
Интересен факт е, че глобалната пандемия от коронавирус 19 е направила френския милиардер 145% или двойно и половина по-богат.
Арно е основен собственик на конгломерата за луксозни стоки LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), който обединява под една шапка не само брандовете в абревиатурата, но също световни топмарки за дрехи, аксесоари и козметика като Christian Dior, първото и най-великото шампанско на планетата Dom Pérignon, но и още десетки и десетки водещи фирми за производство и търговия с предмети на разкоша.
Последната му голяма придобивка е от януари тази година, когато насред затварянето той купи за рекордните за луксозен бранд 16 000 000 000 долара бижутата Tiffany & Co. Освен легенда заради литературата и киното със Закуска в Тифани, марката е канонизирана от баща и син Тръмп, тъй като техният принцип, който ги прави милиардери в областта на недвижимостите, строителството и хотелиерите е, че най-доброто и най-престижното място в един град е там, където е бутикът на Tiffany & Co. Такае вдигнат и Trump Tower в Ню Йорк.

Кристиян Георгиев

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !